Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Premiärministerkandidaten Jeremy Hunt är emot en hård brexit. Arkivbild

Hunt: Hård brexit vore politiskt självmord

Att försöka lämna EU utan ett avtal vore politiskt självmord. Det menar brittiska utrikesministern Jeremy Hunt, som därmed intar en tydlig position i striden om att bli premiärminister.

Jeremy Hunts ställningstagande står i skarp kontrast mot resonemanget hos bland andra Boris Johnson, som är favorittippad att efterträda Theresa May som ledare för Konservativa partiet och Storbritanniens premiärminister.

Johnson, som lämnade utrikesministerposten i protest mot hur May hanterat utträdesprocessen, förespråkar att brexit genomförs med eller utan avtal.

Hunt menar att en hård brexit måste strykas som alternativ, eftersom han spår att alla sådana försök kommer att hindras av brittiska parlamentet och utlösa nyval.

"Att försöka genomföra ett avtalslöst utträde genom att gå till val vore ingen lösning, det vore politiskt självmord", skriver Jeremy Hunt i tidningen Daily Telegraph.

"Ett nytt avtal är därför den enda lösningen – och det är vad jag kommer att eftersträva om jag tar över som ledare."

Hunt fick snabbt mothugg av sina rivaler.

"Politiskt självmord vore faktiskt att inte bryta helt med EU och inte lämna den 31 oktober", skriver tidigare arbetsmarknadsministern Esther McVey på Twitter.