Flera personer har skjutits utanför ett slott i danska Rungsted. Polisen utesluter inte att skjutningen är gängrelaterad.
Flera personer har skjutits utanför ett slott i danska Rungsted. Polisen utesluter inte att skjutningen är gängrelaterad.

Flera skjutna i Danmark – ingen gripen

Flera personer har skjutits i Rungsted norr om Köpenhamn i Danmark, uppger dansk polis till TT. Polisen har inlett en omfattande insats i området.

ANNONS
|

Ännu kan inte polisen gå ut med hur många personer som har varit inblandade i skottlossningen eller hur skadeläget är. De skadade har förts till sjukhus med poliseskort. Enligt danska TV2 ska minst fem ambulanser ha varit på plats.

Polisen skriver på Twitter att de inte känner till motivet, men att de inte utesluter att det kan vara gängrelaterat.

Ögonvittnet Jakob Olrik säger till Danmarks Radio att sju–åtta personer ska har sprungit upphetsade och skrikande runt i området.

- Polisen sade att vi inte fick gå ut på vägen, och att vi skulle gå inomhus. Det var en rätt våldsam upplevelse, säger han till Danmarks Radio.

ANNONS

Enligt Jakob Olrik har polisen i området både skottsäkra västar och automatvapen.

Han berättar vidare för tidningen Ekstrabladet att en helikopter cirkulerar över platsen och att polisen genomsöker området med hundar.

Polisen skriver på Twitter att insatsen pågår och att de fortfarande letar efter den eller de som står bakom skottlossningen.

Larmet kom in strax efter klockan 18. Enligt Extrabladet ska händelsen ska ha ägt rum i närheten av slottet Sofienberg, ungefär tre mil norr om Köpenhamn.

TT

ANNONS