Lesothos tidigare premiärminister Thomas Thabane tillsammans med sin fru Maesaiah Thabane i rätten i fjol. Arkivbild.
Lesothos tidigare premiärminister Thomas Thabane tillsammans med sin fru Maesaiah Thabane i rätten i fjol. Arkivbild. Bild: AP/TT

Förre premiärministern misstänks ha dödat exfru

Lesothos förre premiärminister Thomas Thabane, 82, anklagas formellt för mordet på exhustrun Lipelo Thabane. Han misstänks ha anlitat fyra personer för att döda exhustrun.

ANNONS

Exfrun blev överfallen och ihjälskjuten i utkanten av huvudstaden Maseru i juni 2017. Två dagar senare svors Thabane in som premiärminister och två månader senare gifte han om sig med nuvarande hustrun Maesaiah Thabane.

Fem andra personer misstänks också för inblandning i mordet. En av dem är Maesaiah Thabane, som släpptes mot borgen i juni i år.

Fyra personer misstänks för att ha anlitats av paret för mordet på den då 58-åriga exhustrun, som var involverad i en bitter skilsmässoprocess med den tillträdande premiärministern. Enligt polisen ska de fyra ha tagit emot motsvarande cirka 217 000 kronor som en delbetalning för mordet.

ANNONS

Thomas Thabane lämnade premiärministerposten i maj i fjol efter att han hamnat under stor press att avgå på grund av mordanklagelserna.

Både Thomas och Maesaiah Thabane har nekat till inblandning i mordet.

ANNONS