Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och premiärministern Binali Yildirim. Arkivbild.

Erdogan möblerar om i regeringen

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och premiärministern Binali Yildirim har kommit överens om att ändra sammansättningen i landets regering. Landet får därmed nya justitie- och försvarsministrar.

Enligt Yildirim kommer 15 av ministrarna att bli kvar på samma poster, fem nya tillkommer och sex ministrar får andra poster inom regeringen, rapporterar Reuters.

Bland annat blir parlamentsledamoten Adbulhamit Gul ny justitieminister och förre vice premiärminister Nurettin Canikli blir ny försvarsminister. De tidigare ministrarna på dessa poster blir båda vice premiärministrar.

Erdogan har uttryckt att det finns en "trötthet" inom det styrande partiet och talat om ett behov av förnyelse, enligt AP.

Dagens ommöblering kommer ett par månader efter att Erdogan gjorde comeback på posten som ledare för det styrande AK-partiet som han var med och grundade 2001.

Innan dess hölls en omstridd folkomröstning i landet om en ny grundlag, som slutade med en knapp seger för ja-sidan. Förändringarna innebär att det nuvarande parlamentariska styret i Turkiet ersätts av ett presidentstyre, där presidenten bland annat har makt att utnämna ministrar.