Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ecuadors president Lenin Moreno bekräftar att de två journalister och en förare som kidnappades i slutet av mars är döda

Ecuador: Kidnappade journalister döda

Ecuadors president Lenín Moreno bekräftar att de två journalister och en förare som kidnappades i slutet av mars är döda.

- Sorgligt nog har vi fått information som bekräftar mord på tre av våra landsmän, säger Moreno till journalister i huvudstaden Quito, två timmar efter ultimatumet till kidnapparna om att de hade tolv timmar på sig att bevisa att de tre var vid liv.

Ultimatumet ställdes efter att den ecuadorianska regeringen fått bilder av en colombiansk tv-station som sades visa att de tre var döda.

Ecuador kommer nu att göra ett militärt ingripande i området där gruppen kidnappades vid gränsen mellan Ecuador och Colombia.

Journalisterna kidnappades av tidigare medlemmar av den colombianska gerillan Farc den 26 mars vid gränsen mellan länderna. Journalisterna befann sig i gränsområdet för att rapportera om flera dödliga attacker mot ecuadorianska säkerhetsstyrkor som avhoppade Farc-rebeller, inblandade i droghandel, anklagats för.