Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

CNN:s reporter Jim Acosta när han mötte pressen utanför domstolsbyggnaden.

Domstol ger CNN-reporter rätt mot Vita huset

Mediebolaget CNN:s reporter Jim Acosta återfår sin pressackreditering till Vita huset, enligt ett domstolsbeslut.

Beskedet kommer en vecka efter att USA:s president Donald Trump dragit in Acostas rätt att delta i presskonferenser i Vita huset, skriver flera amerikanska medier.

När han mötte pressen utanför domstolsbyggnaden ville han endast göra ett kort uttalande.

- Jag vill tacka alla mina kollegor inom pressen som stöttat oss den här veckan, och jag vill tacka domaren för beslutet han tog i dag.

Jim Acosta blev av med ackrediteringen sedan Trump vägrat svara på hans frågor, och efter att reportern trots det framhärdat och inte omedelbart velat lämna ifrån sig mikrofonen. Trump kallade honom en "hemsk person" och "folkets fiende".

CNN svarade med att dra fallet inför domstol. Enligt stämningen kränkte Vita huset Acostas konstitutionella rättigheter, och nu kräver domstolen att han omedelbart får tillbaka rätten att bevaka Vita huset.

Vita huset skriver i ett uttalande att Acosta tillfälligt kommer att få tillbaka sin pressackreditering, enligt nyhetsbyrån Reuters. Domstolens beslut väntas bli överklagat.

Enligt Vita husets pressekreterare Sarah Sanders kommer reglerna för presskonferenser att göras om något i framtiden för att se till att de är "rättvisa och välordnade".

Under fredagen gick också Donald Trump ut och sade att "folk måste sköta sig". Han varnade att annars gå till domstol igen.

- Och vi kommer att vinna, sade presidenten.