Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En polis tar skydd under skottlossningen vid Mandalay Bay-komplexet.

Detta vet vi om gärningsmannen i Las Vegas

Gärningsmannen i Las Vegas-skjutningarna är enligt polisen en vit, 64-årig man, som bodde i en mindre stad i Nevada. Varför han utförde massmordet är fortfarande oklart.

Stephen Paddock är mannen bakom USA:s dödligaste masskjutning i modern tid, enligt polisen i Las Vegas. I hotellrummet där Paddock sköts till döds av polisen hittades även ett antal vapen.

Polischefen Joe Lombardo har fått frågan om huruvida han tror att det handlar om ett terrordåd.

- Nej. Nej, inte just nu. Vi vet inte vad han hade för övertygelser vid tillfället. Vi tror att det handlar om en enskild aktör. En ensamvarg, säger han på en presskonferens, enligt CBS News.

Paddock var 64 år gammal och bodde i ett bostadsområde för äldre i Mesquite i Nevada. Staden ligger en dryg timmes körväg från Las Vegas och har omkring 17 000 invånare.

Enligt NBC News var Paddock känd av polisen sedan tidigare. Den lokala polisen i Mesquite uppger dock för CBS News att de inte haft något med Paddock att göra. De tillade att han inte var krigsveteran.

Polisen i Las Vegas sökte efter skottlossningen en kvinna som ska ha varit Paddocks resesällskap. Hon hittades några timmar senare. Kvinnan och Paddock är skrivna på samma adress i Mesquite. Enligt hennes nu raderade Linkedin-profil arbetar hon med spel och kasinon.

Polisen ska även ha hittat två fordon som kopplas till dådet.