Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räddningspersonal letar efter en person som fastnat under rasmassorna i resterna av den kollapsade grundskolan Enrique Rebsamen.

Desperat kamp för att hitta överlevande

Räddningsarbetare i Mexico city har räddat alla de elva barn som överlevde kollapsen av en skola i samband med skalvet, enligt myndigheterna. Men fortfarande pågår sökandet efter levande människorna under rasmassorna. Dödssiffran har nu stigit till 273.

Redan i onsdags morse, lokal tid, såg räddningsarbetare vad de trodde vara en tolvårig flickas hand sticka ut genom resterna av den kollapsade skolan Enrique Rebsamen. Enligt kanalen Televisa vickade personen på fingrarna.

Femton timmar in i räddningsoperationen kunde räddningsarbetarna fortfarande inte avgöra exakt var i massorna som hon fanns. På torsdagen meddelade mexikanska myndigheter att det handlar om en vuxen person, som tros vara vid liv.

Men presidenten Enrique Peña Nieto tror att det kan finnas fler levande människor kvar under rasmassorna.

"Lopp mot tiden"

Precis som på många andra rasplatser i staden har räddningsarbetare inte vågat använda tunga maskiner för att rensa upp i massorna, på grund av risken för att krossa eventuella överlevare.

Risken för ytterligare ras gör att jakten beskrivs som en kapplöpning mot tiden.

Även internationella räddningsteam från El Salvador och Panama har anlänt till Mexiko för att hjälpa till. Flera andra latinamerikanska länder, samt USA, Spanien, Japan och Israel har erbjudit sin hjälp.

Elva barn har räddats

19 elever mellan sju och tretton år och sex vuxna har konstaterats döda efter att skolbyggnaden rasade. Elva barn och minst en lärare har räddats från skolan.

Räddningsarbetare berättar att familjer får Whatsapp-meddelanden där deras familjemedlemmar, instängda under raserade hus, ber om hjälp.

Antalet döda efter jordbävningen har stigit till 273, medan omkring 1 900 personer uppges skadade, berättar chefen för räddningstjänsten enligt Reuters.

Många invånare sover ännu på gatan, eftersom de inte vågar återvända till sina hem, som i många fall har skador från skalvet.