Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra året ställdes Folkemødet på Bornholm – Danmarks motsvarighet till svenska politikerveckan Almedalen – in på grund av pandemin, men i år satsar danskarna på ett fysiskt möte. Arkivbild.
Förra året ställdes Folkemødet på Bornholm – Danmarks motsvarighet till svenska politikerveckan Almedalen – in på grund av pandemin, men i år satsar danskarna på ett fysiskt möte. Arkivbild. Bild: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via/AP/TT

Danskarna satsar på fysiskt "Almedalen"

Den svenska politikerveckan Almedalen hålls digitalt under fyra dagar i sommar, men danskarna har bestämt sig för att hålla sin motsvarighet – Folkemødet – fysiskt på ön Bornholm.

När folketingspartierna under tisdagen kom överens om lättade coronarestriktioner blev det möjligt att arrangera mötet, som hålls den 17–19 juni.

– Vi har väntat spänt på att få klarhet kring riktlinjerna. Nu kan vi med säkerhet säga att Folkemødet kommer att bli av – både fysiskt på Bornholm och digitalt på vår hemsida, säger Camilla Laudrup i arrangörsföreningen.

Arrangemanget kommer dock att ta emot begränsat med publik. Området där Folkemødet ska hållas kommer att vara avspärrat och uppdelat upp i fyra sektioner med 500 personer i varje sektion.

Folkemødet har arrangerats sedan 2011 på Bornholm, men det blev under fjolåret – precis som Almedalen – inställt på grund av pandemin. 2019 hade mötet runt 60 000 besökare.