Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana visar bilden en människa som vårdas efter söndagens attack mot den regimkontrollerade staden al-Suqaylabiyah.

Civila dödade av rebellbeskjutning i Syrien

Artilleribeskjutning från rebellkontrollerat område i Idlibprovinsen i Syrien har dödat fyra barn och en kvinna i den regimkontrollerade staden al-Suqaylabiyah i den angränsande provinsen Hama, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Sana. Dessutom skadades sex andra barn i staden, som har övervägande kristen befolkning.

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, avlossades de raketdrivna artilleriprojektilerna från områden som i huvudsak kontrolleras av den terrorstämplade alliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Det är dock oklart om det är HTS eller någon annan grupp som ligger bakom.

Främst Idlib men också delar av Hama har under senare tid utsatts för intensiva attacker av syriska och ryska förband och bara mellan den 29 april och den 9 maj har 180 000 människor drivits på flykt, enligt FN.