Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oroligheter i slumområdet Mathare i Kenyas huvudstad Nairobi tidigare i höstas.

Brinnande bilar och ilska i Kenyas slum

Fordon står i brand och polisen skjuter tårgas i slumområdet Mathare i Kenyas huvudstad Nairobi – ett känt fäste för oppositionsledaren Raila Odinga. Detta sedan kvarlevorna efter fyra personer hittats på gatan. Oroligheterna flammar upp dagen innan Högsta domstolen ska avgöra om presidentvalet i oktober var giltigt.

I Mathare har tidigare våldsamma sammandrabbningar ägt rum mellan polis och Odinga-anhängare. Och för några dagar sedan sköts tre personer ihjäl av polis i en angränsande stadsdel, under en manifestation för Odinga.

Nu protesterar en uppretad folkmassa i Mathare mot morden på de fyra som hittats, tre män och en kvinna. Kropparna har skador men det är oklart exakt hur de dött, skriver nyhetsbyrån Reuters.

- Vi har inlett en mordutredning, säger en polischef på plats.

Boende i Mathare säger att etniska konflikter ligger bakom våldsamheterna. De skyller dödsfallen på Mungiki, ett fruktat gäng som – liksom sittande presidenten Uhuru Kenyatta – hör till folkgruppen kikuyo. Odinga tillhör folkgruppen luo.

På måndagen ska Kenyas högsta domstol avgöra om landets senaste presidentval, som ägde rum i oktober, ska förklaras ogiltigt. Kenyatta tog hem en jordskredsseger i valet, då Odinga hade dragit sig ur och uppmanat sina anhängare till valbojkott.

Det ursprungliga presidentvalet i augusti ogiltigförklarades av landets högsta domstol på grund av oegentligheter.