Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två kvinnor kramar om varandra medan en man pratar med en polis efter skottdådet.

Borgmästare: Hat bakom skjutning i synagoga

En kvinna har dödats i en skottlossning i en synagoga i staden Poway utanför San Diego i USA. Flera personer vårdas också på sjukhus.

Ett lokalt sjukhus vårdar tre personer som skadats i skottlossningen. Ingen av dem har livshotande skador, skriver CNN. Poways borgmästare Steve Vaus bekräftar att en kvinna dödats för ABC 10 News.

En 19-årig man, bosatt i staden, har gripits och tagits in till förhör. Lokal polis uppger vid en presskonferens att mannen själv ringde polis och sade att han varit inblandad, varpå han kunde gripas odramatiskt. Ett skjutvapen hittades på passagerarsätet i den bil han färdades i vid gripandet.

Det är inte fastslaget vilket motiv som ligger bakom skjutningen, men Steve Vaus säger till CNN att angriparen är "någon med hat i hjärtat" för "den judiska gemenskapen".

- Jag har också förstått från personer på plats att människor i församlingen ingrep mot skytten och att dessa modiga människor med säkerhet förhindrade detta att bli en mycket värre tragedi.

Polisen uppger att inlägg mannen gjort på sociala medier är under utredning.

Skottlossningen inträffade i Chabadsynagogan under firandet av den judiska högtiden pesach, på dagen sex månader efter det att den uttalade antisemiten Robert Bowers sköt 18 människor i synagogan Tree of Life i Pittsburgh. Elva personer dödades i det dådet.