En kvinna i Paksong, nära den kollapsade dammen i Laos, håller om sitt barn. Kvinnan och barnet har dock inte med artikeln att göra.
En kvinna i Paksong, nära den kollapsade dammen i Laos, håller om sitt barn. Kvinnan och barnet har dock inte med artikeln att göra.

Bebis räddades efter dammkollaps i Laos

En fyra månader gammal pojke har räddats från vattenmassorna i Laos och återförenats med sin mamma. Videon som visar hur han plockas upp ur vattnet har spridits som en löpeld på sociala medier. Hjältarna var en grupp thailändska frivilliga som tidigare hjälpte till vid grottan i Thailand där ett pojkfotbollslag fastnat.

ANNONS
|

Pojken var rädd och hungrig efter flera dagar utan mat. videon bärs den storgråtande pojken i armarna på en räddningsarbetare som vadar i brunt vatten.

- Han var väldigt rädd och grät, förmodligen på grund av det kalla vattnet, säger Kengkard Bongkawong, en av de frivilliga.

Det lilla barnet var tillsammans med en grupp skräckslagna överlevande som hade klättrat upp för en kulle, omringade av vatten.

ANNONS

131 personer saknas fortfarande efter dammkollapsen i södra Laos, enligt regeringen. Uppgifterna om antalet döda varierar. I början av förra veckan uppgav regeringen att 27 personer hittats döda. Guvernören i den drabbade regionen Attapeu har dock reviderat antalet döda till fem, och hävdar att den tidigare siffran var "obekräftade uppgifter". Detta samtidigt som ögonvittnen berättar för AFP att de sett minst åtta döda i bara en av de tiotals byar som blev översvämmade.

Kommunistpartiet i Laos kontrollerar alla nationella medier och har blockerat tillgången till internationella medier, vilket gör det svårt att få bekräftade siffror om antalet saknade och döda.

TT-AFP

ANNONS