Tre barn och sex vuxna skadades i en skottlossning på en strandpromenad i Hollywood i Florida på måndagen. Tillståndet för samtliga skadade är stabilt, enligt en talesperson för sjukvården.
Tre barn och sex vuxna skadades i en skottlossning på en strandpromenad i Hollywood i Florida på måndagen. Tillståndet för samtliga skadade är stabilt, enligt en talesperson för sjukvården. Bild: Eva Marie Uzcategui/Getty images/AFP/TT

Barn skadade i skottlossning på strandpromenad

Minst nio personer, varav tre barn, har skadats när skottlossning utbröt på en strandpromenad i Hollywood i Florida där många människor samlats för att fira den amerikanska helgdagen memorial day.

ANNONS

Sex vuxna och tre barn skadades i skottlossningen som utbröt klockan 18.30 lokal tid på strandpromenaden. Enligt en talesperson för sjukvården är tillståndet för samtliga skadade stabilt.

Enligt preliminära utredningsuppgifter ska en konfrontation mellan två grupper ha slutat med att skott avlossades, uppger polisen.

En person har frihetsberövats och polisen söker efter ytterligare en misstänkt.

En person som befann sig på strandpromenaden berättar, enligt AP, att flera unga män slogs utanför några affärer när en av dem drog fram ett vapen och började skjuta.

En annan man som var nere på stranden när skottlossningen utbröt berättar att han hörde flera skott avlossas. Han gömde sig först bakom ett träd och flydde sedan från platsen när polisen uppmanade folk att springa därifrån.

ANNONS

Hollywoodstranden är ett populärt besöksmål som ligger 1,7 mil söder om Fort Lauderdale och 3,2 mil norr om Miami.

Antal masskjutningar i USA 1 januari–30 maj 2023
Antal masskjutningar i USA 1 januari–30 maj 2023 Bild: Johan Hallnäs
ANNONS