Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern tillsammans med dottern Neve och partnern Clarke Gayford (till vänster) i FN:s generalförsamling.

Ardern med dotter på plats i FN

På plats i FN:s generalförsamling är förutom Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern även hennes tre månader gamla dotter Neve.

FN:s talesperson Stephane Dujarric bekräftar att det är första gången i organisationens 73-åriga historia som ett litet barn tagits med in i samlingssalen.

- Vi är glada att ha Neve här. När bara fem procent av världens ledare är kvinnor så bör vi göra allt för att få dem att känna sig så välkomna som möjligt, säger Dujarric.

38-åriga Jacinda Ardern är för närvarande den yngsta kvinnliga ledaren i världen. Hon blev Nya Zeelands yngsta ledare på över 150 år när hon tillträdde i fjol, och är nu den första kvinnliga ledaren i landets historia att få barn under sin regeringstid.

Det är oklart hur många kvinnliga regeringschefer som genom tiderna fött barn medan de suttit vid makten. Men Pakistans tidigare premiärminister Benazir Bhutto, som födde sitt andra barn 1990, har beskrivits som den första i modern tid.