Polisen med förstärkningsvapen och avspärrningar utanför ingången till köpcentret Fields i Örestad strax utanför Köpenhamn vid attentatet förra sommaren. Arkivbild.
Polisen med förstärkningsvapen och avspärrningar utanför ingången till köpcentret Fields i Örestad strax utanför Köpenhamn vid attentatet förra sommaren. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

23-åring åtalas för dödsskjutning på Fields

Tre personer dödades och många skadades när en man öppnade eld på ett köpcentrum i Köpenhamn. Nu åtalas en 23-årig man för att ha dödat tre personer, uppger Köpenhamnspolisen i ett pressutskick.

ANNONS

Det var i början av juli som tre personer dödades efter att en beväpnad person börjat skjuta på köpcentrumet Fields på Amager.

Skräckslagna människor rusade ut ur gallerian i panik.Totalt skadades 30 personer, många av dem i samband med att de flydde från platsen. 23-åringen var beväpnad med ett gevär när han greps utanför gallerian strax efter skjutningen och har hållits frihetsberövad sedan dess. Mannen häktades den 4 juli, men har på grund av sin psykiska ohälsa varit placerad på en psykiatrisk avdelning i stället för i häkte.

23-åringen misstänks ha dödat en 17-årig pojke, en 17-årig flicka samt en 46-årig man. Utöver det åtalas mannen även för 11 mordförsök samt mordförsök genom att ha skjutit mot en grupp människor som var fler än 20 till antalet, skriver polisen vidare.

ANNONS

Rättegången i Köpenhamns byrett kommer pågå under flera dagar – från den 12 juni fram till 5 juli.

ANNONS