Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pilgrimerna ska enligt uppgifter från myndigheterna ha färdats på bussens tak när olyckan skedde. Arkivbild. Bussen på bilden har inget med olyckan att göra.
Pilgrimerna ska enligt uppgifter från myndigheterna ha färdats på bussens tak när olyckan skedde. Arkivbild. Bussen på bilden har inget med olyckan att göra. Bild: K.M.Chaudary/AP/TT

20 pilgrimer döda efter bussolycka i Pakistan

Minst 20 människor har omkommit, och flera skadats, i sydvästra Pakistan när deras buss körde av vägen, det uppger lokala myndigheter.

Bussen ska ha transporterat pilgrimer från provinsen Sidh på väg hem från en religiös festival tillägnad ett muslimskt helgon. Under morgonen mellan torsdagen och fredagen körde bussen av vägen och ner i ett dike i hög hastighet. Olyckan skedde i Khuzdar-distriktet i gränsprovinsen Balochistan.

Khuzdar-distriktets centrala sjukhus rapporterar att de i nuläget fått in runt 40 skadade personer och 20 döda kroppar från olycksplatsen. En läkare på sjukhuset uppger till Reuters att minst tio av de skadade befinner sig i ett kritiskt tillstånd.

Allvarliga trafikolyckor är återkommande inslag i Pakistan där vägar och järnvägsräls ofta inte underhålls tillräckligt. I början av veckan omkom 56 personer när ett passagerartåg spårade ur och kolliderade med ett godståg i södra Pakistan.