Poliser kastar tårgasgranater mot demonstranter under en tidigare protest mot president Juan Orlando Hernández i Tegucigalpa den 15 september. Arkivbild.
Poliser kastar tårgasgranater mot demonstranter under en tidigare protest mot president Juan Orlando Hernández i Tegucigalpa den 15 september. Arkivbild. Bild: Elmer Martinez/AP/TT

Våldsamt vid protester mot Honduras president

ANNONS

Polis har satt in tårgas för att skingra demonstranter som kräver att Honduras mutanklagade president Juan Orlando Hernández avgår.

Runt tusen människor hade samlats till protesten i en park i centrala Tegucigalpa när polis tågade in för att skingra dem. En del av demonstranterna svarade med att kasta sten mot polisen.

Protesterna sker mot bakgrund av anklagelser från amerikanska åklagare om att Hernández tagit emot miljontals dollar i mutor från knarkbossar, däribland den fängslade mexikanske drogkartelledaren Joaquín Guzmán. Anklagelserna lades fram under en rättegång i förra veckan mot presidentens bror.

Tidigare under onsdagen, lokal tid, demonstrerade anhängare sitt stöd för presidenten.

ANNONS

Hernández har framställt sig som en president som prioriterar kampen mot droghandeln, i ett land som är svårt härjat av gängkriminalitet, fattigdom och korruption.

ANNONS