Smittskyddsarbetare ser på när resenärer kliver på en buss vid en utställningshall som gjorts om till en anläggning för att kontrollera personer som anlänt med flyg till Peking.
Smittskyddsarbetare ser på när resenärer kliver på en buss vid en utställningshall som gjorts om till en anläggning för att kontrollera personer som anlänt med flyg till Peking. Bild: Peng Ziyang/AP/TT

Kina begränsar flygförbindelser med utlandet

ANNONS

Kina planerar att kraftigt begränsa flygtrafiken till och från landet i ett försök att minska antalet fall av coronasmittade personer som anländer från utlandet.

Inga nya inhemska virusfall har rapporterats i landet de senaste två dagarna. Däremot har antalet importerade fall stigit till över 500, varav de flesta rör kinesiska medborgare som återvänt hem.

Kinesiska flygbolag kommer bara att få hålla i gång en rutt till varje enskilt land man flyger till, och endast en flygning per vecka, uppger landets luftfartsmyndighet. Utländska bolag kommer också bara få använda en rutt till Kina och en flygning per vecka till landet.

Dessutom ska flygplanen endast få fyllas till 75 procent av sin passagerarkapacitet.

ANNONS

Reglerna börjar gälla den 29 mars. Kina har även infört strikta karantänsregler för anländande resenärer.

Hittills har omkring 3 300 människor mist livet i Kina efter att ha smittats av det nya coronaviruset, enligt officiella siffror.

ANNONS