För elfte helgen i rad demonstrerar tusentals israeler runt om i hela landet för att protestera mot regeringens planer på att förändra rättsväsendet.
För elfte helgen i rad demonstrerar tusentals israeler runt om i hela landet för att protestera mot regeringens planer på att förändra rättsväsendet. Bild: Ohad Zwigenberg/AP/TT

Elfte veckan på raken med protester i Israel

ANNONS
|

För elfte helgen i rad demonstrerar tusentals israeler runt om i hela landet för att protestera mot den hårda högerregeringens – ledd av premiärminister Benjamin Netanyahu – planer på att förändra rättsväsendet.

Det hårt kritiserade lagförslaget skulle innebära – om det blir verklighet – att det israeliska parlamentet får makt att upphäva domar från landets högsta domstol.

Kritikerna fruktar att det planerade lagförslaget ska leda till att rättsväsendet förlorar sitt politiska oberoende och att den israeliska demokratin riskerar att ersättas av en auktoritär regim

I Tel Aviv viftade tusentals demonstranter med Israels blå och vita israeliska flagga och med regnbågsflaggor på lördagen. Vägar rapporteras ha blockerats av demonstranter och flera bär plakat bland annat med texten "Rädda demokratin".

ANNONS
ANNONS