En av de tigrar som hittades i en lastbil vid gränsen mellan Polen och Vitryssland. Tigrarna befinner sig nu i en djurpark där de håller på att återhämta sig.
En av de tigrar som hittades i en lastbil vid gränsen mellan Polen och Vitryssland. Tigrarna befinner sig nu i en djurpark där de håller på att återhämta sig. Bild: Wojtek Radwanski/AFP/TT

Befriade tigrar återhämtar sig i Polen

ANNONS

Flera tigrar som hittades utmärglade och uttorkade i en lastbil vid gränsen mellan Polen och Vitryssland håller sakta på att återhämta sig.

Sju av tigrarna, som nu hålls i ett zoo i Poznan, har fått vitaminer och har börjat äta. Men en anställd vid djurparken säger att djuren fortfarande är stressade och aggressiva.

Tigrarna äter för närvarande bara hälften av sin vanliga matranson. Enligt veterinärer måste mängden mat öka stegvis eftersom djuren varit helt utan mat under flera dagar.

Två andra tigrar hålls i en annan djurpark och är i bättre kondition.

Det var i slutet av oktober som tio tigrar hittades i en lastbil. De var då i mycket dåligt skick och en av tigrarna dog. Djuren hade transporterats från Italien och var på väg till ett zoo i den ryska delrepubliken Dagestan.

ANNONS

Två italienska lastbilschaufförer och en rysk man, som tros ha organiserat resan, misstänks för djurplågeri.

ANNONS