Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två förda till sjukhus efter streetrace

Två män fördes i natt till sjukhus efter att ha kört av vägen i hög fart under ett olagligt streetrace. En man i 25-årsåldern misstänks för grov vårdslöshet i trafik.

Det var strax efter midnatt som larmet om olyckan kom. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till hamnområdet vid Östra stranden där det enligt uppgifter till Hallandsposten ska ha pågått olagliga streetrace under natten.

En bil ska ha kört av vägen i mycket hög hastighet. Två män fick föras till sjukhus med oklara skador.

- Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik. Det rör sig om en man i 25-årsåldern, säger polisens presstalesperson, Jenny Widén.

Enligt uppgifter från polis och räddningstjänst ska det ha varit väldigt stökigt på platsen med mycket folk och bilar.

Tidigare under kvällen hade en stor bilträff med bortåt 3 000 personer hållits utanför Halmstad arena. Träffen gick lugnt och städat till enligt Marcus Berg, en av arrangörerna, som beklagar det som senare hände nere vid hamnen där många från träffen samlats.

- Vi hade ingenting med detta att göra och tar avstånd från det. Vi sysslar med bilträffar och utställningar som är lagliga och detta är inget som vi tar ansvar för, säger han.

Efter fjolårets bilträff fick polisen stoppa ett streetrace i hamnen. Marcus Berg tror att det är svårt att undvika att sådant händer.

- Det är tyvärr så att bilträffar ofta förknippas med streetrace. Vill de som kommer köra så gör de det. Det är precis som med fotbollshuliganer, vill de slåss så gör de det.

Han var själv på plats på området efter olyckan.

- Vi kände att eftersom vi hade hållit i träffen ville vi gärna prata med dem som varit med om olyckan. Som jag förstod det hade de tappat kontrollen över bilen och kört in i en stenpir, men de verkar ha klarat sig bra. En av dem fick stanna på sjukhuset för observation, han hade ont i nacken.

Marcus Berg uppger att arrangörerna för bilträffen kommer att återkoppla till polisen och klargöra att de som arrangörer inte haft något med streetracen att göra.

- Träffen var helt fantastisk, folk hade åkt mellan 20 och 30 mil för att komma hit. Jag hoppas att kommunen och polisen är nöjda med träffen och att vi kan få köra ännu större och bättre nästa år och visa att Halmstad har en av södra Sveriges bästa bilträffar, säger han.