Tomas Ledin återvänder till schlagern

Tomas Ledin gör mellanakten i lördagens delfinal av Melodifestivalen. Något tävlande verkar dock inte komma på fråga. - Jag är inte musikaliskt där längre, säger artisten.

ANNONS
|

Den folkkäre musikern Tomas Ledin deltar i två nummer i lördagens pausunderhållning av Melodifestivalen i Örnsköldsvik. Han ger sig på schlagerklassiker som Just nu, Ligger i luften och Hollywood men spelar även material från sitt senaste album Höga kusten.

- Eftersom jag har mina rötter däruppe kändes det lockande och roligt att göra något utav det. Jag sjunger om min uppväxt. Skivan har en annan stil och är för en större publik. Det är akustiskt med mycket mandolin, nyckelharpa och dragspel, säger Tomas Ledin.

Artisten har tävlat i Melodifestivalen fem gånger, sist 1980 när han vann med Just nu. Melodifestivalgeneralen Christer Björkman gör ingen hemlighet av att han vill se Ledin tävla igen. Han hoppas på att framträdandet ska ge artisten blodad tand.

ANNONS

- Jag får en förfrågan ungefär vartannat år. Men jag är någon annanstans i dag. Det är ett forum för unga artister. Jag har inga tankar om att vara med igen, mina senaste låtar hade inte gjort något väsen av sig i den tävlingen, säger Tomas Ledin.

Vilka är dina bästa minnen från Melodifestivalen?

- Oj, det var så långt tillbaks i tiden. De fyra första gångerna var en viss besvikelse, även fast jag vet att det inte går att tävla i musik. 1980 var det skarpt läge. Jag hade bestämt mig innan att det var sista gången jag ställde upp.

Tomas Ledin ser något avsnitt varje år från tv-soffan och har redan hittat årets favorit.

- Jag hörde Ace Wilders låt nu senast... den var klockren, tycker jag. En väldigt stark låt med internationell kvalitet, säger Tomas Ledin.

ANNONS