Tippningen: Så går det i finalen!

I dagens mellotips ger Daniel Claeson sig på det omöjliga. Högfärdig av tidigare omgångars ”framgångar” sticker han ut hakan och tippar finalens resultat plats för plats. Om en spricker så spricker allt …

ANNONS
|

1. Sanna Nielsen – Undo

Det hänger på det berömda håret här, men Sanna Nielsen är helt enkelt för bra för att inte springa hem det här. Hon kommer sannolikt att få bäst stöd av den internationella juryn och när tv-publiken ser henne i sammanhanget så kommer den att konstatera: Sanna Nielsen, proffs, värdig vinnare. Precis så är det.

2. Ace Wilder – Busy doin’ nothin’

Jag trodde på Ace redan vid första lyssningen, men att hon skulle ligga etta på Spotify av ALLA låtar veckan före finalen hade jag inte riktigt på känn. Publikens stöd är starkt, särskilt från den som vill ha förändring, och låten är ordentligt klämmig. Som sagt: på håret.

ANNONS

3. Helena Paparizou – Survivor

Färsk i minnet och likt Sanna ett ärkeproffs. Survivor har fått chansen att växa sig på. Brons till Partille.

4. Alcazar – Blame it on the disco

Så snart trion trippade ur sin discoboll kändes det perfekt. Alcazars glitterbomb sitter så gott i finalens startfält och får tillräckligt med röster från alla håll.

5. Oscar Zia – Yes we can

Charmerande pojkvasker den där Zia och som vi alla vet kan det räcka gott till en sjätteplats i Melodifestivalen.

6. Ellen Benediktsson – Songbird

Visst, risken för bottenplacering är klar, men jag tror att en hel del fortfarande ser Ellens ballad som en perfekt less is more-protest.

7. Anton Ewald – Natural

Det finns ett visst mått av önsketänkande i tipset, det ska medges. Men utan vare sig Oscars charm eller Dannys musiköra BORDE Ewald vara bomkörd.

8. Yohio – To the end

Han tog sig hit igen, men den Yohio-buzz som fanns förra året är helt borta. Lite synd då det är först nu han faktiskt är bra.

9. Linus Svenning – Bröder

Andra chansen-Linus får blicka framåt och glädjas över att han fick hylla brorsan en extra gång. Chanslös hos internationella juryn.

ANNONS

10. Panetoz – Efter solsken

Sveriges allra gladaste sång- och dansmän kommer garanterat att vara precis lika glada över sin sistaplats. Sommarturnén blir fet.

Daniel Claeson

ANNONS