Tilda och Louise fixade läpparna

Frisörkollegorna Tilda Pettersson och Louise Jonsson gjorde läpparna tillsammans, båda för första gången. –  Jag skulle kunna tänka mig att prova det igen, säger Louise.

ANNONS
|

I över fem år pendlade 29-åriga Louise i tankarna mellan om hon skulle ”göra läpparna” eller inte.Men för ett par månader sedan bestämde hon sig och frågade sin frisörkollega Tilda om hon kunde följa med och agera chaufför.

–Louise hade bokat tid i förväg, jag skulle bara hänga med. Men på vägen dit kände jag ”varför inte”, så jag frågade om de hade tid för mig med, säger 23-åriga Tilda.

LÄS OCKSÅ:Allt fler vill förändra utseendet

Sagt och gjort gjorde båda en läppförstoring med hyaluronsyra, restylane, för att få fylligare läppar.

Nöjd med resultatet

– Jag ville ha ett naturligt resultat, absolut inga ankläppar.

ANNONS

Tilda blev nöjd, men känner i efterhand att det får förbli en engångsgrej.Louise kan dock tänka sig att göra om samma behandling, eller testa någon annan.

– Jag börjar bli lite äldre nu, så om jag skulle få någon rynka kanske jag fixar till den.

Var du nervös över resultatet?

– Ja, det var jag. Första dagen var de lite svullna, men det släppte fort. Jag visste att svullnaden skulle gå ned, säger Louise.

Har gjort andra skönhetsbehandlingar

Det var första gången för dem båda som de gjorde en injektionsbehandling, men annars är de flitiga besökare på olika skönhetssalonger.

– Det är kul att göra saker som inte blir permanenta. Jag har bland annat gjort fransar, naglar och spraytan (fusksolbränna), säger Tilda.

– Jag har gjort tandblekning, spraytan, nagelförlängning och ögonfransförlängning, säger Louise.

Tjejerna upplever att skönhetsbehandlingar har blivit allt vanligare och att personer som gjort något inte skäms för att berätta det.

– Jag vet flera vänner och bekanta som har gjort det. Det är en enkel grej för att känna sig finare, utan att det blir permanent, säger Louise.

– Det är mycket vanligare i dag, mycket mer normaliserat, säger Tilda.

Viktigt att känna sig fin

Båda två anser att det är helt okej att vuxna kvinnor och män fixar till sitt utseende – om de gör det för sin egen skull och ingen annans.

ANNONS

I deras yrke som frisörer är förändring av utseende något väldigt naturligt.

– Vi förändrar kunders utseende varje dag och vi vill också vara fräscha och snygga när vi möter dem. Om jag känner mig fin, då kan jag förmedla en positiv känsla till mina kunder, säger Louise.

ANNONS