Graciös. Tilda Kristiansson har dansat sedan hon var barn.
Graciös. Tilda Kristiansson har dansat sedan hon var barn.

Tilda lever sin dröm på scenen i Mellon

Att dansa i Melodifestivalen har varit något av en barndomsdröm för Tilda Kristiansson. Nu har drömmen blivit sann – i kväll dansar hon bakom Lisa Ajax.

ANNONS
|

Tilda Kristiansson, uppvuxen i Halmstad, är en av dansarna i Lisa Ajax framträdande ”My heart wants me dead” som är ett av bidragen i kvällens Mellofinal.

–Det här har varit en dröm sedan jag var liten. Jag är så tacksam att jag får vara med och uppleva det, säger hon.

Det är bråda dagar för Tilda Kristiansson inför finalen som går av stapeln i kväll. Repetitionerna har avlöst varandra, och efteråt har de analyserat de inspelade repetitionerna för att se så att kameravinklarna funkar med koreografin.

–Det är så roligt att vara med i den här karusellen, säger hon glatt.

ANNONS

Tilda är uppvuxen i Halmstad men bor i Stockholm sedan drygt tre år. Hon har egentligen dansat sedan hon var liten, men det var i 12–13-årsåldern som hon började satsa ordentligt.

Sedan blev det estetiska programmet med dansinriktning på Sturegymnasiet, följt av en treårig dansutbildning på Balettakademien i Stockholm. Där gick hon ut i våras.

–Det här är mitt första stora tv-jobb, säger Tilda.

Innan har hon bland annat varit dansare på Sean Banans sommarturné och koreografiassistent på Julgalan.

–Och när jag gick sista året på Balettakademin så dansade jag faktiskt bakom Lisa Ajax i Idolfinalen i Globen 2014, så det är roligt att jag nu dansar bakom henne igen.

Att Tilda fick jobb som dansare i Melodifestivalen har att göra med att hon tidigare har arbetat med koreografen som har gjort Lisa Ajax nummer. När han så en dag ringde Tilda och frågade om hon ville dansa i Mellon svarade hon naturligtvis ja.

–Jag är väldigt peppad! Jag ser mycket fram emot det.

Nästa större jobb blir i sommar, då hon ska vara med i en produktion av operan Carmen. Den ska sättas upp i Dalhalla, den speciella teater- och konsertscenen som är belägen i ett kalkbrott utanför Rättvik i Dalarna.

ANNONS

–Jag har inte varit där men jag har sett bilder. Det ser helt magiskt ut, säger hon.

Tilda har flera specifika mål inför framtiden. Vissa utav dem håller på att förverkligas, som att vara med i en ren dansföreställning. Hon är nämligen en av dansarna i en jazzdansföreställning som preliminärt har premiär nästa vår.

–Jag har också en framtidsdröm om att kunna försörja mig helt på dansen. Sedan hade det varit underbart att få dansa bakom Beyoncé någon gång, skrattar hon.

ANNONS