Youtube - nu även barnvänlig

Ett Youtube helt utan naket, våld eller illasinnade kommentarer.Nu lanserar Google en barnanpassad variant av webbplatsen, Youtube Kids.

ANNONS
|

Sajten ska starta på måndag, skriver bland annat ett flertal amerikanska medier. Med enkel design, ingen möjlighet att ladda upp videos och till säkert många föräldrars glädje, en tidsbegränsningsfunktion, är den nya sajten helt anpassad för och till barn. Skriv in ordet sex och svaret blir: Sök efter något annat.

Innehållet är uppdelat i fyra kategorier: Tv-shower, lärande, utforska samt musik. Bland serierna som ska visas på sajten finns bland annat Sesam.

- Föräldrar har kontinuerligt frågat oss hur vi kan göra Youtube en bättre plats för barn. För våra familjekanaler har vi sett en 200-procentig ökning, säger Shimrit Ben-Yair till bbc.com.

Medieuppgifterna går isär om sajten ska annonsfinansieras, vilket knappast är osannolikt. Ett amerikanskt PR-företag, säger till Wall Street Journal att ett flertal av deras kunder är frustrerade över svårigheterna att annonsera digitalt mot just barn och unga.

ANNONS

Med andra ord, där skulle Youtube Kids erbjuda en möjlighet och ge ännu mer inkomster till Google.

Appen presenteras enbart i USA på måndag och då enbart på android-marknaden. Det är oklart när den lanseras i övriga delar av världen.

ANNONS