Ett före detta par åtalas i Kalmar tingsrätt för att ha utsatt två barn för sexuella övergrepp. Arkivbild.
Ett före detta par åtalas i Kalmar tingsrätt för att ha utsatt två barn för sexuella övergrepp. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Våldtog barn – anses inte psykiskt störda

Sexuella övergrepp har blivit vardag för de två små barnen – enligt åklagaren. Men ingen av de två som åtalats för att tillsammans ha begått grova barnvåldtäkter som också filmats och fotograferats anses lida av en allvarlig psykisk störning, rapporterar P4 Kalmar.

ANNONS

Paret, en före detta förskoleanställd och hennes tidigare sambo, ska ha utsatt ett av barnen för hundratals grova våldtäkter. Först när det ena barnet smittats av en könssjukdom och träffade en läkare avslöjades vad de hade varit med om.

Kvinnan har åtalats för 15 fall av grov våldtäkt mot det yngre av barnen och en grov våldtäkt mot det äldre barnet 2014-2015. Det äldre barnet har också utsatts för ett stort antal sexuella ofredanden enligt åtalet.

Mannen har också åtalats också för fortsatta övergrepp fram till 2020 – totalt misstänks han för uppåt 200 grova våldtäkter mot barn, varav en del i det äldre barnets närvaro. Han har även haft cirka 1,8 miljoner filer med barnpornografiskt material hemma. Av detta var mer än 13 000 bilder och 1 900 filmer egenproducerade. Större delen av materialet bedöms som särskilt hänsynslöst.

ANNONS

Enligt den mindre rättspsykiatriska undersökning som gjorts anses ingen av de åtalade haft en allvarlig psykisk störning vare sig vid brottstillfällena eller nu.

Anna Karolina Eriksson/TT

ANNONS