Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man har omkommit i en explosion i en bostad i Vårberg. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

Ung man död i explosion i radhus

En ung man omkom i en explosion i en bostad i södra Stockholm. En stor polisinsats har pågått vid platsen under dagen, men nu har boende som evakuerades från sina hem fått återvända.

Explosionen inträffade i ett rum i en radhusbostad. Närliggande bostäder utrymdes eftersom polisen inte visste vad som detonerat, uppgav polisens presstalesperson Anna Westberg för TT.

Det var vid 15.03 som polisen larmades till bostaden i Vårberg, precis på gränsen till Skärholmen, i södra Stockholm. Händelsen kom in som ett hjärtstopp men snabbt larmades även det nationella bombskyddet till platsen.

Fått återvända

Polisen bekräftar att en ung man omkommit i explosionen, men vad som har inträffat är ännu inte klarlagt. De ser händelsen som isolerad och uppger att det inte finns någon anledning för utomstående att vara rädda. Just nu har polisen ingen misstanke om att någon har begått något brottsligt men utreder ändå händelsen som mord för att få tillgång till fler utredningsåtgärder.

- Vi har indikationer på att den här personen inte mådde så bra, säger Anna Westberg.

Vid 19-tiden fick boende som evakuerats från närliggande bostäder återvända hem. Avspärrningarna har minskats till att nu endast gälla den drabbade bostaden.

Säpo informerades

När larmet kom in skickades även ambulans och räddningstjänst till platsen för att bistå polisen. En boende i området berättar för TT att området är lugnt och att det inte förekommit hot eller våld där tidigare.

- Det har varit inbrott några få gånger men inget mer än så.

Säkerhetspolisen informerades tidigt om händelsen men var aldrig inkopplad aktivt, enligt presschefen Karl Melin.

- Vi känner till händelsen och i vårt arbete har vi en tät kontakt med polisen och får uppgifter om det skulle vara något som rör vårt verksamhetsområde. Men för att vara tydlig så är det här ett polisärt ärende, säger Melin.