Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En villa brann under natten ner på Skaftö i Lysekils kommun. Tidigare på söndagen brann ett parhus ner i Trollhättan. Arkivbild.
En villa brann under natten ner på Skaftö i Lysekils kommun. Tidigare på söndagen brann ett parhus ner i Trollhättan. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Två bostadshus nedbrunna i kraftiga bränder

En kraftig brand bröt under natten till måndagen ut i en större villa på Skaftö i Lysekils kommun.

– Vi fick larm om att det brann på en altan och att det fanns spridningsrisk till själva boningshuset och innan vi kom fram spred det sig in i villan och tyvärr gick det inte att göra något, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänst.

Brandmän från tre brandstationer har arbetat för att förhindra ytterligare spridning. Ingen har skadats i branden och räddningstjänsten låter under natten villan brinna ner under bevakning.

– Vi har kontroll och kommer att vara kvar och bevaka hela natten.

Tidigare under söndagen brann även ett parhus i Trollhättan ner och räddningstjänsten fick även där fick jobba för att stoppa spridning till intilliggande byggnader.

– Det har också brunnit ner till grunden och vi är där ännu med bevakning, säger Ulrik Olsson.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar vid branden i Trollhättan till måndag morgon. Inga människor uppges ha varit hemma i parhuset när branden startade.