Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det var i mars 2015 som tre personer, två män och en kvinna, sköts till döds i Uddevalla. Nu har Martin Saliba, 25, dömts till livstids straffarbete av en libanesisk domstol. Arkivbild.

Trippelmördaren dömd till livstid i Libanon

Trippelmördaren Martin Saliba, 25, döms i libanesisk domstol till döden för mord på tre personer i Uddevalla 2015. Men då Libanon inte verkställer dödsstraff omvandlas straffet till livstids straffarbete, skriver GT.

Det var i mars 2015 som tre personer, två män och en kvinna, sköts till döds i Uddevalla. Tingsrätten friade, men hovrätten fällde honom och hans äldre bror till livstids fängelse. Men Saliba dök aldrig upp vid den sista rättegångsdagen utan flydde landet.

I september 2016 greps han av libanesisk polis efter en begäran från Interpol och nu har det libanesiska rättsväsendet sagt sitt. Förutom livstidsstraffet ska Martin Saliba betala skadestånd på omkring 300 000 kronor till två av de tre offrens anhöriga.

- Han trodde att han kunde fly undan rättvisan, men rättvisan hann ikapp honom, säger ett av offrens anhöriga som aktivt drivit processen mot honom, till GT.