Hus nära järnväg riskerade att förlora sin el. Arkivbild.
Hus nära järnväg riskerade att förlora sin el. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Trafikverket ändrar sig – husägare får behålla el

ANNONS
|

Trafikverket meddelade förra sommaren ett 20-tal ägare av gamla SJ-hus att de skulle få sin el bortkopplad och kapad – direkt vid tomtgränsen. Men nu har myndigheten vänt, rapporterar Dagens Nyheter.

– Det här har inte hanterats bra av oss, säger Ulrika Honauer, chef för Trafikverkets järnvägsunderhåll, till tidningen.

Tvillingbröderna Tore och Ture Molins banvaktarstuga utanför Ånge är ett av de många privatägda hus som riskerade bortkoppling, eftersom den får sin eltillförsel direkt från järnvägen. Beskedet vållade stor frustration – som nu vänts till lättnad då det står klart att bröderna får behålla sin el.

– Man får ju fira lite grand, i kväll blir det nog en öl till middagen till och med, säger Tore Molin till SVT Nyheter Västernorrland.

ANNONS

Elleveranserna var tänka att upphöra den 30 september, men skjuts nu på framtiden. De drabbade husen – som tros ha byggts samtidigt som järnvägen – ligger i flera fall långt från befintligt elnät, och en anslutning kan enligt DN kosta flera miljoner.

ANNONS