Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Mats Persson och partiledare Jan Björklund på Liberalernas partiråd i januari.

Toppkandidat nobbar partiledarjobb

Liberalernas Mats Persson säger nu klart nej till att ta över partiledarposten efter Jan Björklund i Liberalerna, skriver Aftonbladet. I stället förordar han Nyamko Sabuni.

- Jag känner inte att partiledarskapet är förenligt med ett modernt familjeliv, säger Persson till Aftonbladet.

Mats Persson var tills nyligen ekonomiskpolitisk talesperson för partiet men lämnade posten för andra uppdrag i partiet. Han var kritisk till Liberalernas regeringssamarbete med Socialdemokraterna och tog officiell ställning mot Jan Björklund och för att släppa fram Ulf Kristersson (M) som statsminister.

Persson ger nu sitt stöd till Nyamko Sabuni, tidigare jämställdhetsminister och integrationsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Hon saknar i dag riksdagsplats men enligt Persson kan det vara en fördel att partiet väljer någon utifrån.

- Med tanke på den konflikt vi har haft är det ingen nackdel. Jag uppfattar också att hon har ett starkt stöd bland medlemmarna, säger Persson till Aftonbladet.

Sabuni själv säger till tidningen att hon är intresserad, men vill vänta med besked om hon kandiderar.

- Jag är intresserad, det tror jag att jag har visat, men det måste också finnas stöd. Jag väntar ut processen som valberedningen håller i. Någon gång i början av april räknar jag med att valberedningen fått en klar bild, säger hon.