Tonårspojken avled på sjukhus efter att ha hittats skjuten i ett grönområde i Västertorp i södra Stockholm.
Tonårspojken avled på sjukhus efter att ha hittats skjuten i ett grönområde i Västertorp i södra Stockholm. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Tonåring död efter skjutning i Stockholm

En tonårspojke har avlidit efter att han hittats skjuten i Västertorp i södra Stockholm på torsdagskvällen, uppger polisen.

ANNONS
|

Det var strax före klockan åtta på torsdagskvällen som polisen larmades om smällar och en skadad pojke i övre tonåren hittades i ett grönområde i Västertorp.

Väl på plats konstaterades att han var skottskadad. Han fördes till sjukhus i ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.

Ingen person har gripits i ärendet, som rubriceras som mord.

Polisen hade under torsdagskvällen flera patruller i området och spärrade av delar av grönområdet. Det är oklart om platsen där pojken anträffades är samma plats som han sköts på.

– Det har varit en av huvudfrågorna på platsen för oss och vi har kommit längre i det arbetet, men mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

Polisen hade en omfattande insats med flera patruller i Västertorp och fick bland annat in uppgifter om fordon som setts i området i samband med skottlossningen.

Den senaste veckan har flera dödsskjutningar med kopplingar till den gängkriminella miljön inträffat i Stockholm och Uppsala.

Torsdagens dåd innebär att sex personer nu skjutits ihjäl sedan 7 september. De fem tidigare dödsskjutningarna – som samtliga skett i Stockholm eller Uppsala – kopplas till en våldsspiral inom den gängkriminella miljön.

Huruvida även dådet i Västertorp är en del vad denna utveckling är för närvarande oklart.

– Det är för tidigt att säga, det får vi ta ställning till under morgondagen, säger Daniel Wikdahl.

Polisen uppgav till en början att målsäganden var en man, en uppgift som korrigerades senare under natten.

Flera polispatruller har ryckt ut till Västertorp med anledning av skottlossningen.
Flera polispatruller har ryckt ut till Västertorp med anledning av skottlossningen. Bild: Fredrik Sandberg/TT
ANNONS