Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu lämnar för att bli huvudsekreterare i Moderaternas idépolitiska programgrupp. Här med gruppens ordförande Christofer Fjellner och M-ledaren Ulf Kristersson.
Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu lämnar för att bli huvudsekreterare i Moderaternas idépolitiska programgrupp. Här med gruppens ordförande Christofer Fjellner och M-ledaren Ulf Kristersson.

Teodorescu lämnar GP för Moderaterna

Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu lämnar tidningen och blir huvudsekreterare i Moderaternas idépolitiska programgrupp.

ANNONS
|

Gruppen leds av EU-parlamentarikern Christofer Fjellner och ska under två år arbeta fram ett nytt moderat idéprogram.

- Det är dags att ta tag i den långa sikten. Den är underskattad och den korta sikten överskattad. Och då är det dags för idéer och värderingar som påverkar politiken på riktigt lång sikt, säger Kristersson på en pressträff.

ANNONS

- Det är moderaternas idéprogram men ambitionen är inte ett dugg mindre än att samla den breda borgerligheten, ett idéprogram för den breda svenska borgerligheten i ett nytt politiskt landskap, säger han.

Formativt läge

Alice Teodorescu säger att hon är hedrad över uppdraget.

- Sverige och Moderaterna befinner sig i ett väldigt formativt läge. Mycket har omkullkastats under den gångna mandatperioden och efter valet. Att i det läget få möjlighet att jobba med det som kanske ligger mig varmast om hjärtat, nämligen idéer och långsiktiga perspektiv, känns otroligt roligt, säger hon.

Enligt Christofer Fjellner blir det ett brett arbete där utomstående från hela borgerligheten kommer att bjudas in till möten, seminarier och för att lämna skrivna bidrag.

Välgrundad idé

Utgångspunkten för gruppen är att utifrån Moderaternas historia och värderingar "formulera en välgrundad idé om hur dagens och morgondagens samhälle ska utvecklas och hur en moderat politik för frihet, ansvar, jämlikhet och trygghet behöver se ut".

ANNONS

I gruppen ingår även bland andra Mats Svegfors, tidigare vd för Sveriges Radio och politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet, Nicklas Lundblad, adjungerad professor på KTH, Gunilla Carlsson, tidigare biståndsminister, och Benjamin Dousa, ordförande i Moderata ungdomsförbundet (Muf).

Ledarskribenten Adam Cwejman tar över som politisk redaktör på GP efter Teodorescu, skriver tidningen.

TT

ANNONS