Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man från Uddevalla misstänks för att ha förfalskat en bilavställning för att kunna kräva ut fordonsskatt. Bild: Erik Simander/TT
En man från Uddevalla misstänks för att ha förfalskat en bilavställning för att kunna kräva ut fordonsskatt. Bild: Erik Simander/TT

Tappade mobil under inbrott – misstänks för stöld

Efter ett bilinbrott hittades en mobiltelefon i förarsätet. I telefonen hittades flera foton föreställande den nu misstänkta gärningsmannen. Polis kunde även hitta skattepengar från Transportstyrelsen på den misstänkta mannens konto – från en bil han själv inte ägde. Nu åtalas han för 19 olika åtalspunkter.

Mannen misstänks för att vid upprepade tillfällen ha brutits sig in i flera olika bilar för att stjäla både kontanter, glasögon och elektronik. Brotten ska ha skett i och runt Uddevalla.

I en av bilarna ska mannen även ha stulit bilägarens registreringsbevis och ägarbytesblankett. Mannen ska därefter ha ansökt om ett ägarbyte av bilen genom att förfalska bilägarens underskrift för att sedan kunna kräva ut resten av trafikskatten efter att ha ställt av fordonet hos Transportstyrelsen. Ett avancerat tilltag för en utbetalning på 768 kronor.

I en av bilarna som utsattes för inbrott hittades en mobiltelefon i förarsätet. I telefonen kunde polisen hitta ett flera bilder föreställande den misstänkta mannen. Även inloggning på sociala medier var i mannens namn.

Skyller på svartsjukedrama

Men mannen ifråga slår ifrån sig anklagelserna och säger att mobiltelefonen inte är hans. Han har däremot lagat trasiga telefoner tidigare och menar att det är möjligt att han då loggat in på olika konton för att kontrollera att de fungerar. Han har heller inte gjort något inbrott eller förfalskat några underskrifter. Däremot uttrycker han oro över att det verkar som att någon "försöker förstöra för honom".

Varför han inte anmält till polisen att han felaktigt fått fordonsskatt återbetalad till sitt konto menar han har att göra med en pågående hotbild mot sig själv kring ett svartsjukedrama och att han inte ville att hemadressen skulle bli offentlig genom en anmälan.

Pengarna säger han i förhör att bilägaren kan få tillbaka.

Den misstänkta mannen åtalas misstänkt för totalt 19 olika åtalspunkter vid Uddevalla tingsrätt.