Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Studentkåren vid Chalmers i Göteborg har anmält en reklamkampanj, som uppmanar studenter att dejta rika äldre män, till Reklamombudsmannen. Arkivbild.

Studenter anmäler dejtingkampanj

Studentkåren vid Chalmers i Göteborg har anmält en reklamkampanj, som uppmanar studenter att dejta rika äldre män, till Reklamombudsmannen (RO), rapporterar P4 Göteborg.

På stora reklamskyltar uppställda vid universitetet visades en kvinnas överkropp, iklädd endast en bh med nedhasat axelband, och budskapet att man slipper ta studielån om man dejtar en rik äldre man.

- Det var starka reaktioner från studenter som inte tyckte att det här hörde hemma på Chalmers, att det här riktar sig till studenter på ett felaktigt sätt och är sexistiskt, säger kårordförande Karl Toller till P4.

Reklamombudsmannen har hittills mottagit tolv anmälningar mot kampanjen. Flera personer som velat anmäla kampanjen för koppleri har hänvisats vidare till polisen.

- Vi har valt att avvisa vissa anmälningar och hänvisa anmälarna att anmäla till polisen i stället, säger RO:s jurist Gunilla Welander.