Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har på två år fallit från plats åtta till 37 på AT-läkarnas lista över de bästa sjukhusen att tjänstgöra på. Arkivbild.

Storsjukhus rasar på AT-läkares ranking

Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har på två år fallit från plats åtta till 37 på AT-läkarnas lista över de bästa sjukhusen att tjänstgöra på. Förra året hade sjukhuset plats 26.

Sjukhusets egen förklaring är en större organisationsförändring och fler anställda AT-läkare, skriver Göteborgs-Posten.

- Vi har behövt ändra vår organisation för att kunna ta hand om det uppdraget, säger Anna Nilsdotter, chef för forskning, utveckling och utbildning på Sahlgrenska, till tidningen.

Jämförelsevis hamnar Universitetssjukhuset Örebro på plats 32, Karolinska universitetssjukhuset på plats 36 och Skånes universitetssjukhus i Lund på plats 66 (av 68).

Avesta Lasarett och Gällivare sjukhus delar på förstaplatsen, vilket innebär att Västerviks sjukhus petas ner från föregående år.

Listan görs av Sveriges yngre läkares förening (Sylf) och baseras på en webbenkät där deltagarna, i år drygt 1 700 AT-läkare, betygsätter olika aspekter av sin tjänstgöring.