Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Missing People, polisen och försvaret letar efter den försvunne pojken i och strax utanför Falkenberg.

Stor sökinsats efter försvunnen tolvåring

Den tolvårige pojke med Downs syndrom som försvunnit i Falkenberg har inte hittats. Hundratals personer letar efter honom och sökandet kommer att fortsätta under natten.

På onsdagskvällen hade tolvåringen varit borta i drygt ett dygn. Tolvåringen försvann under en hundpromenad i sitt hemområde i tisdags. Hunden hittades senare.

- Vi kommer att genomföra sökningar under hela natten. Hur stor styrkan blir är en fråga om tillgång till personal. Dessutom är det svårare att söka under natten, säger Stefan Gustafsson vid polisen i region Väst.

Förutom polisen deltar Försvarsmakten och hundratals frivilliga i sökarbetet.

- Vi kommer att fortsätta under natten, säger Tessan Jigfjord vid Missing People

Hon berättar att tidigt på kvällen var det några hundra personer som väntade på att få sökområden tilldelade till sig.

Försvunnen tidigare

Pojken har varit försvunnen tidigare, men inte så länge.

- Vi uppmanar alla att titta i sina uthus och liknande. Han kan ha dragit sig undan, blivit rädd eller vad som helst, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisregion Väst.

Under natten mot onsdagen letade polisen, Missing People och andra frivilliga efter pojken. På morgonen sattes även ett hundratal personer från Försvarsmakten in. Polisen söker bland annat med hundpatruller och en helikopter.

Tågtrafiken genom Falkenberg, på sträckan Göteborg–Malmö, stoppades under förmiddagen medan polisen letade i en tågtunnel, i området där tolvåringen försvann.

Förundersökning om människorov

Under onsdagseftermiddagen inledde polisen en förundersökning om människorov.

- Polisen vet inte var han befinner sig eller hur han har försvunnit. Då måste vi ha en förundersökning för att kunna genomföra vissa utredningsåtgärder, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Tolvåringen var klädd i en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflex vid försvinnandet. Han har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.

Den som vet var pojken är eller har andra uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen.

Polisen har upprättat en sambandscentral vid Vinbergs kyrka. Missing People använder Falkenbergs fotbollsarena som mötesplats, rapporterar P4 Halland.