Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis, hemvärn och frivilliga från Missing People söker efter den försvunne tolvåringen i Falkenberg.

Stor sökinsats efter försvunnen pojke

Sökandet efter den tolvårige pojke med Downs syndrom som försvunnit i Falkenberg fortsätter och under natten har cirka 700 personer från Missing People varit ute och letat. Samtidigt har polisen genomfört en dykinsats vid ett vattendrag – men utan resultat.

Polisen fortsätter leta efter pojken som försvann i tisdags och återupptar sökandet med mer personal under torsdagen.

- Vi har letat under natten, men det är alltid svårare i mörker. Vi kommer arbeta metodiskt och noggrant och hoppas att han ska komma tillbaka välbehållen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen, till TT.

Sökandet är främst inriktat på Falkenberg, men polisen följer även upp tips från andra håll. Till sin hjälp har man även Missing People som under natten var ute med cirka 700 personer för att leta efter tolvåringen som har varit försvunnen sedan 17-tiden i tisdags under en hundpromenad i sitt hemområde.

- De 700 som har varit ute i natt har vi skickat hem för att de ska kunna sova, äta och värma sig. Vi kommer att kalla till ny skallgång under förmiddagen, säger Therese Jigfjord från Missing People.

Olika typer av sökinsatser

Polisen har även sökt av Ätrans strand, men inte heller det har gett något resultat. Letandet utgår från ett system som kallas MSO (Managing search operations) där ett sökområde delas in i olika sektorer.

- Sedan går man igenom dem med olika typer av sökinsats. I vissa kan det vara bra med hundar, i vissa kan det vara bra med helikopter och i vissa skallgång. Så vi koncentrerar oss på det området. Men om vi får indikationer på att någon sett något vid ett specifikt ställe så tittar vi extra noga där.

Färska resurser

Under onsdagskvällen sökte över 1 000 personer efter pojken och under torsdagen kommer färska resurser.

- Vi byter hundar och nattpersonalen går hem och vi får dagpersonal, så arbetet fortsätter, säger Per Sahlgren vid polisen.

Den som vet var pojken är eller har andra uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen. Han var klädd i en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflex vid försvinnandet. Han har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.