Två spårvagnsförare vid Arriva, som kör spårvagnstrafiken på Tvärbanan/Nockebybanan i Stockholm, har vunnit spårvagns-EM. Arkivbild.
Två spårvagnsförare vid Arriva, som kör spårvagnstrafiken på Tvärbanan/Nockebybanan i Stockholm, har vunnit spårvagns-EM. Arkivbild.

Stockholm bäst i Europa på spårvagn

Europas bästa spårvagnsförare finns i Stockholm. Det står klart efter att spårvagns-EM avgjorts i tyska Stuttgart. Även spårvagnsstaden Göteborg gjorde bra ifrån sig – men fick nöja sig med en femteplats.

ANNONS
|

- Nu ska vi fira med middag och champagne, säger Petrus Sarmento, lagkapten och driftchef vid Arriva som kör spårvagnstrafiken på Tvärbanan/Nockebybanan i Stockholm.

Under lördagen gjorde 25 lag upp om EM-titeln.

- Det är mycket precisionskörning och alla moment sker på tid, säger Petrus Sarmento till TT.

ANNONS

När tävlingen var avgjord var det Stockholmslaget, där Sara Aspenström och Jonas Arvidsson körde, som stod som segrare. Och segern känns extra skön eftersom laget från Göteborg hade gått ut hårt och varit mycket segervissa.

- Det är banne mig på tiden att vi visar Stockholm var skåpet ska står, eller spårvagnen rättare sagt, sade Annika Gunnarsson, en av de som tävlade för Göteborg, till Göteborgs-Posten inför tävlingen.

Men laget från Göteborg fick till slut nöja sig med en hedrande femteplats.

- De har ju Sveriges största spårvägsnät, men Stockholms spårvagnsförare var mycket bättre, säger Petrus Sarmento.

Nästa år avgörs EM i Bryssel, men Petrus Sarmento hoppas att Stockholm kan få anordna mästerskapet snart.

TT

Fakta: Placeringar i spårvagns-EM

1. Stockholm

2. Frankfurt

3. Bergen

4. Dresden

5. Göteborg

Källa: Göteborgs spårvägar

ANNONS