Stockholm City öppnar åter – men en del rulltrappor förblir stillastående. Arkivbild.
Stockholm City öppnar åter – men en del rulltrappor förblir stillastående. Arkivbild.

Stängd Stockholmsstation öppnar igen

På fredagen öppnar pendeltågsstationen Stockholm City åter efter att ha varit stängd under två veckor för reparation av rulltrappor. Fjärrtågsresenärerna slipper krångla med byten och Trafikverket välkomnar beskedet.

ANNONS
|

Alla rulltrappor på stationen är dock inte färdigreparerade, och vissa kommer därför vara stillastående.

- De 16 trappor som går upp från perrongen till första mellanplanet är låsta i gångläge. Vi utreder nu när de kan öppnas igen, men vi bedömer att det är så viktigt att stationen öppnar att vi inte kan vänta på utredningen, säger Fredrik Cavalli Björkman vid Trafikförvaltningens presstjänst till TT.

ANNONS

På Trafikverket, vars renovering av den så kallade "getingmidjan" mellan Stockholm City och Stockholm Södra fortgår till den 20 augusti, välkomnar man beskedet.

- Vi är glada då det underlättar för våra fjärrtågsresenärer, som nu kan stanna vid Stockholm City igen. Det är otroligt glädjande, säger Joanna Ljunggren vid Trafikverkets presstjänst till TT.

De omvägar resenärer tvingats ta under de parallella avbrotten i fjärrtågs- och pendeltågstrafiken förbi centralstationen har mottagits med blandade reaktioner.

- En del resenärer har uttryckt att det har gått över förväntan, medan andra menat att det har varit orimligt svårt, säger Ljunggren.

TT

ANNONS