Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin cyklar till samlingen för "People's Climate March" i Rålambshovsparken i Stockholm.

Språkrör spurtar i klimatmarsch och på krogen

Klimatmarsch och torgmöten följs av en barrunda för Miljöpartiets två språkrör i valspurten. "Svett och kamp", säger Gustav Fridolin om de sista jobbtimmarna före resultatet.

- Rösta för miljön i morgon, ropar han från en scen på Sergels torg.

- Framtiden står på spel, betonar Isabella Lövin.

Två gröna cyklar väntar när språkrören och ministrarna Fridolin och Lövin talat klart på Sergels torg i Stockholm och ska bege sig mot nästa anhalt i huvudstaden: "People's Climate March", en klimatmanifestation som genomförs på olika håll i såväl Sverige som utomlands.

- Det är en slump att det infaller dagen före valet, men det är också en viktig påminnelse om vad valet handlar om. Det är ett klimatval, säger Isabella Lövin till TT.

"Hållbart i alla dimensioner"

Klimatet och visionen om ett grönt och hållbart samhälle är en röd tråd genom deras torgmöte, ett av de allra sista för språkrören i årets valrörelse. Men de lyfter också fram andra frågor – som att förebygga psykisk ohälsa, värna asylrätten och att stå emot rasism.

Miljöpartiet står upp för ett medmänskligt samhälle, säger Lövin till publiken på torget.

- Som är hållbart i alla dess dimensioner, den ekologiska och den mänskliga dimensionen, förklarar hon.

Kvällen spenderar de i en annan miljö, på krogen närmare bestämt.

Fridolin hoppas på öl

- Jag har haft samtal på bibliotek, varit med som bartender på en festival och varit konduktör på Pågatåg i Skåne. Just för att ta direkta samtal med människor där människor är, säger Gustav Fridolin till TT.

- Och i kväll blir det en barrunda. Innan kvällen är slut hoppas jag väl hinna få en öl.

Han tror att slutspurten, och kampen om de osäkra väljarna, har stor betydelse för Miljöpartiet.

- Tittar vi på opinionsmätningar så har vi ibland över sex procent, men också mätningar precis under fyra procent. Skillnaden kan vara liten på en stapel, men är hela skillnaden för miljön och mot rasism, säger Fridolin.