Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Solen värmer på flera håll i landet. Arkivbild. Bild: Vegard Wivestad Grøtt/NTB/TT
Solen värmer på flera håll i landet. Arkivbild. Bild: Vegard Wivestad Grøtt/NTB/TT

SMHI: Nu kommer den mildare luften

På flera håll i landet får många njuta av solen. Med undantag för moln och skurar på en del håll väntas den milda luften att ligga kvar över hela Sverige.

Solen värmer på de flesta håll i landet under fredagen. Ett stråk av moln vilar dock över delar av Götaland och sydvästra Svealand. Men den milda luften verkar ha kommit för att stanna – i alla fall i några dagar.

– Det gör att vi just nu och i början på nästa vecka kan vänta temperaturer på runt 13–18 grader och runt 8–13 grader i nordvästra Norrland, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Under helgen väntas det vara allmänt molnigt och en del skurar med lägre dagstemperatur på en del håll.

– Men i början på veckan kommer fortsatt mildare luft in över landet. På måndag och tisdag är det relativt lugnt väder i hela landet och inga omfattande nederbördsområden någonstans, säger Sofia Söderberg.

SMHI har under fredagen gått ut med en klass 1-varning där de beskriver att det finns en risk gällande skogs- och gräsbrand.

– Vi har utfärdat en risk för skogs- och gräsbränder, så om man vill ut och njuta av solen så bör man vara medveten om det och ändå ta det försiktigt, säger Sofia Söderberg.

Rättad: I en tidigare version var varningen om gräsbrand fel.

Carin Fock/TT