En man har blivit skjuten av polis på Malmö centralstation. Stationen har utrymts och det nationella bombskyddet är på platsen.
En man har blivit skjuten av polis på Malmö centralstation. Stationen har utrymts och det nationella bombskyddet är på platsen.

Skjuten man i Malmö uppgav att han hade bomb

En man har skjutits av polis på Malmö centralstation sedan han uppträtt hotfullt och sagt att han hade en bomb i en väska. Bombtekniker har oskadliggjort en väska, men det är oklart om den innehöll något explosivt.

ANNONS
|

- Det är inte bekräftat. De håller på med efterarbetet till den åtgärden just nu, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford på plats utanför avspärrningarna vid Malmö C.

Polisen börjar släppa de yttre avspärrningarna, men hela centralstationen är fortsatt utrymd. Lokalerna måste genomsökas ytterligare en gång, enligt Westford.

- För vi vet inte exakt var den här mannen har rört sig. Har han varit ensam eller har han haft någon annan med sig? Vi kan inte släppa (in folk) förrän vi har kontroll över lokalerna, säger hon.

ANNONS

Ingen annan skadad

Ingen förutom den skottskadade mannen ska ha skadats.

Det var flera privatpersoner och väktare som larmade om den hotfulle mannen.

- Flera uppringare, oberoende av varandra, berättade samma sak. Att det fanns en man på centralstationen bärande på en väska och han hade uttalat att i den hade han en bomb, säger Ewa-Gun Westford.

Larmet kom in klockan 10.10. Mannen ska inte ha följt uppmaningarna från polisen, som därför sköt mannen.

TT: Hur många skott avlossade polisen?

- Det vet jag faktiskt inte, säger Westford.

Trafiken stoppad

TT: Var det fara för utomstående personer att bli skadade vid insatsen?

- Det är svårt att säga. Det kommer vi att titta på. Alltid när man avlossar ett tjänstevapen kommer det att ske omfattande efterutredningar, säger Ewa-Gun Westford.

ANNONS

Mannen har förts till sjukhus med ambulans, men skadeläget är oklart.

Tåg- och busstrafiken till och från Malmö C har stoppats helt. Ett stort område runt centralstationen är fortfarande avspärrat.

På grund av det som hänt kommer polisen att ha en ökad närvaro på publika platser, skriver polisen på sin hemsida.

TT

ANNONS