Skjuten kvinna inte livshotande skadad

Den kvinna i Örebro som sköts av en man som hon haft en relation med har allvarliga men inte livshotande skador. Mannen väntas begäras häktad.

ANNONS
|

- Jag kan inte kommentera skadebilden i sig, men hon är inte livshotande skadad utan har allvarliga skador, säger Jonas Rydén, chef vid polisens sektion för grova brott i Örebro.

Mannen, som är i 40-årsåldern, sitter anhållen misstänkt för mordförsök och åklagaren kommer största sannolikhet begära mannen häktad, enligt polisen.

- Det förutsätter vi, säger Rydén.

ANNONS

Ett inledande förhör har hållits med den misstänkte och ett längre väntar under eftermiddagen. Hur mannen ställer sig till misstankarna är oklart.

Det var på måndagskvällen som polisen larmades om skottlossning i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Kvinnan hittades skjuten utomhus och fördes till sjukhus. Mannen kunde gripas senare på natten när han själv ringde in och berättade var han befann sig.

Kvinnan i 30-årsåldern har levt med en hotbild mot sig och mannen misstänktes för förberedelse till mord. Men utredningen lades nyligen ned, med motiveringen att "en del uppgifter visade det sig att det inte gick att komma längre med", enligt åklagaren Louise Helleday, skriver Nerikes Allehanda.

Polisen säger att det är en löpande bedömning om en person ska få skydd.

- Det är inte ovanligt att det kommer in sådana här underlättelser att någon är utsatt för ett allvarligt hot. I vissa fall kopplas skyddet på och i vissa fall sjunker misstanken, det är löpande bedömningar som görs dagligen, säger Jonas Rydén.

TT

ANNONS