Efter en ökad smittspridning i Halland uppmanar regionen invånarna till att använda munskydd i högre grad än tidigare. Arkivbild.
Efter en ökad smittspridning i Halland uppmanar regionen invånarna till att använda munskydd i högre grad än tidigare. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Skärpta munskyddsråd i Halland

ANNONS

Efter den senaste tidens ökade smittspridning i Halland skärps nu de regionala rekommendationerna – och invånarna uppmanas att använda munskydd i högre grad än tidigare, skriver Region Halland i ett pressmeddelande.

Enligt de nya riktlinjerna rekommenderas engångsmunskydd inomhus i situationer där nära kontakt med andra personer – och under längre tid – inte kan undvikas. Det kan exempelvis handla om arbetsplatser där distansarbete inte är möjligt.

Samma uppmaning gäller under resor i kollektivtrafiken vid trängsel – och icke nödvändiga resor med kollektivtrafiken ska även fortsättningsvis undvikas.

Rekommendationen om munskydd gäller personer födda 2004 och tidigare. Den träder i kraft på fredagen och gäller tre veckor framåt.

ANNONS
ANNONS