Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hovrätten skärper straffet för den gotländske man i 50-årsåldern som dömts för att ha förgripit sig på 64 flickor via internet. Arkivbild.

Skärpt straff för gotländsk nätpedofil

Den gotländske man i 50-årsåldern som dömts för att ha förgripit sig på 64 flickor via internet får skärpt straff. Svea hovrätt höjer tingsrättens straff från sju till åtta års fängelse.

Brotten är begångna mellan 2011 och 2018. Mannen har på olika sätt utnyttjat och manipulerat flickorna, som vid brottstillfällena var mellan elva och 17 år och bosatta runt om i landet.

Hovrätten beskriver mannens agerande som systematiskt och hänsynslöst.

"Mannens brottslighet har drabbat ett mycket stort antal barn, många av dem så unga som 12–13 år. Fallet visar hur lättåtkomliga och utsatta barn är på sociala medier. De kan lätt bli offer för personer med onda avsikter", säger ansvarig domare Christina Brobacke i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om hundratals brottstillfällen fördelade på brott som exempelvis grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, barnpornografibrott, utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till köp av sexuell handling av barn.