Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jan Björklund (L) har anledning att oroas över opinionsstödet. Arkivbild.

Sifo: Liberalerna nere på 3,3 procent

Liberalerna noterar ett rekordlågt stöd i Sifos väljarbarometer som publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. Partiet, som valt att samarbeta med Socialdemokraterna, får 3,3 procent av väljarstödet.

Partiet har de senaste veckorna präglats av interna strider. Liberalernas Cecilia Wikström har petats från listan till EU-parlamentet eftersom hon inte velat lämna sina styrelseuppdrag inom näringslivet, och riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl har tvingats lämna Liberalerna efter en rapportering om att hon hyrt en lägenhet av sin man och tagit ut ersättning för det.

"Opinionsläget är förstås inte bra. Resultatet återspeglar en turbulent tid för vårt parti. Vi är nu fullt inriktade på Europavalet i maj, och att nå ut med vår EU-positiva kampanj. Mitt fokus är att vi ska komma ut och prata politik", skriver Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm i ett uttalande till SvD.

Socialdemokraterna ligger nära valresultatet med 27,4 procent och MP på 3,8 procent. Vad gäller oppositionen går Kristdemokraterna starkt och noterar 9,4 procent. Moderaterna ligger på blygsamma 17,5 procent och Sverigedemokraterna 19,1 procent.

Samtliga förändringar ligger inom den statistiska felmarginalen.