Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna. Arkivbild.

Sifo: KD längre från riksdagsspärren

Kristdemokraterna noterar sin lägsta siffra på 23 år och ligger nu en bra bit under riksdagsspärren. Det visar en ny opinionsundersökning från Sifo gjord för GP och SvD.

KD landar på sin lägsta nivå sedan 1995 och tappar en dryg procentenhet ner till 2,4. Partiet ligger därmed långt under riksdagsspärren på fyra procent.

Moderaterna tappar tre procentenheter från 23,6 till 20,6 procent, vilket är den sämsta noteringen sedan Ulf Kristersson utsågs till M-ledare i höstas.

Deras allianskollega Centerpartiet, ökar däremot från 8,1 till 10,8 procent.

Det är tre statistiskt säkerställda förändringar, jämfört med senaste mätningen i maj, i Sifos senaste undersökning som har gjorts för Svenska Dagbladets och Göteborgs-Postens räkning.

Socialdemokraterna ser däremot ut att ha stabiliserats och tappar inte längre väljare, skriver SvD. Partiet ökade från 25,2 procent i maj till 26,1 procent i juni, vilket är inom den statistiska felmarginalen.

Miljöpartiet ser ut att fortsätta balansera på fyraprocentspärren, och både Vänsterpartiet, Liberalerna och Sverigedemokraterna verkar ligga kvar på samma nivåer som den föregående Sifo-mätningen, 9,8 procent (V) respektive 4,9 procent (L) och 18,5 procent (SD).